Warning: A non-numeric value encountered in /home2/itdcovnm/public_html/itd.mk/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5806

За нас

ИТД Дистрибуција Македонија е дел од Инфософт Груп (Infosoft Group) која е основана во 1991 година. Со своето 25-годишно искуство, Инфософт Груп опфаќа компании на пазарите на Албанија, Косово и на Македонија.

ИТД Дистрибуција Македонија започна со работа на пазарот во Македонија во 2007 година како ИнфоСофт Системс д.о.о. Македонија. Во 2010 година името на компанијата беше сменето во ИТД Дистрибуција д.о.о. Македонија.

Компанијата е овластен дистрибутер на DELL, IBM, HP, Lenovo, ADATA, Gygabyte, TP-link Genius, Winstar, Cooler master, Futjutu, Spire, Power Tree, ION, UNI-1, Fabriano, MURATLI Karton, Lepenka и нуди многу други производи од други светски престижни компании.

Компанијата се занимава со дистрибуција на IT производи (сервери, уреди за складирање податоци и софтвер, мрежна опрема, десктоп компјутери и персонални компјутери, копјутерски компоненти, аксесоари за копјутери, принтери, скенери, плотери и др.) и дистрибуција на хартија и графички производи (хартија, картон, графички материјали, тонери и картриџи)

Во текот на оваа деценија на работењето со дистрибуцијата, ИТД Дистрибуција постигна најбрз раст не само во Инфософт Груп, туку и во регионот на Источна Европа. Во последниве години, наспроти глобалната економска криза, ИТД Дистрибуција постигнува високи перформанси во своето работење.

Успехот во работењето на компанијата се должи на посветеноста на нејзините вработени, на напорната работа и на желбата за професионален и личен развој. Стремејќи се кон високи перформанси и истовремено земајќи ја предвид пазарната реалност, фокусирајќи се на процесот на навремена дистрибуција, на остварување квалитетни односи со партнерите, висока деловна етика, професионализам и знаење во продажбата / управувањето, како и на исклучителната логистика, ИТД Дистрибуција има цел да биде лидер на пазарот на IT-дистрибуцијата во Македонија.

Наша цел е задоволство на партнерите а тоа се постигнува преку брза комуникација, решавање на проблемите во однос на барањата / потребите на партнерите и преку квалитативни повратни информации на барањата на деловните соработници.

ИТД Дистрибуција Македонија е сертифицирана и работи според стандардите за управување со квалитет ISO 9001.